• Калина Малеска

Интервју со писателката Калина Малеска: Скопје го доживувам најмногу преку луѓето

Писателката Калина Малеска неодамна ја објави својата нова збирка раскази „Скопје во високата зона“, а при средбата со неа разговаравме и за предизвиците во нејзината професорска, аналитичка и книжевна работа. Урбаниот сензибилитет на расказите сместени во збирката „Скопје во високата зона“ на писателката Калина Малеска сосема природно произлегува од нејзиниот спонтан и срдечен карактер, од …

Интервју со писателката Калина Малеска: Скопје го доживувам најмногу преку луѓето Read More »