• истрел

ФОТО + ВИДЕО | Мултимедијален настан во чест на сите уметници во борбата против фашизмот

Пред неколку дена, во дворот на Министерството за култура, се случи впечатлив настан во чест на 80-годишнината од првиот истрел – Денот на народното востание на македонскиот народ, пренесува СДК. Мултимедијалната програма беше збогатена со дел од глумците од, како што рече министерката за култура Ирена Стефоска, „ неповторливиот и поучен македонски филм ‘Истрел’ – …

ФОТО + ВИДЕО | Мултимедијален настан во чест на сите уметници во борбата против фашизмот Read More »