• ирска

Џонсон бара ревизија на трговскиот договор со ЕУ

Британскиот премиер Борис Џонсон денеска, во пресрет на неговата посета на Северна Ирска, изјави дека доколку ЕУ не се согласи со ревизијата на трговските правила кои стапија во сила по Брегзит, ќе биде „неопходно да се дејствува”. Џонсон во авторски текст за Белфаст Телеграф напиша дека ЕУ не сака да признае дека договорот не функционира …

Џонсон бара ревизија на трговскиот договор со ЕУ Read More »