• Ирена Стефоска

Ризова Черних разрешена од Театар Комедија, ја обвини Стефоска за притисоци

В.д. директорката на театар „Комедија“, Магдалена Ризова Черних, денеска е разрешена од страна на министерката за култура во заминување Ирена Стефоска, откако беше поставена на привремената функција на крајот на ноември минатата година, на местото на Нора Шаќири Марковиќ. Ризова Черних преку соопштение наведе дека трпела „огромни притисоци“ од Стефоска да ја напушти функцијата. „Причината …

Ризова Черних разрешена од Театар Комедија, ја обвини Стефоска за притисоци Read More »