Хрватска од 2023-та година спремна да влезе во еврозоната

Гувернерот на Хрватската Народна банка, Борис Вујчиќ за ХРТ изјави дека ќе стори сé за заштитата на потрошувачите, која според него е на највисоко ниво.  Вујчиќ денеска разговараше за воведувањето на еврото со потпретседателот на Европската комисија Валдис Домбровскис, како и со премиерот Андреј Пленковиќ, кои изразија верување дека Хрватска ќе биде подготвена да влезе во еврозоната на 1 …

Хрватска од 2023-та година спремна да влезе во еврозоната Read More »