• хаосот

Седум лица загинаа во хаосот во близина на аеродромот во Кабул

Британската армија соопшти дека седум авганистански цивили загинале во големата турканица во близина на аеродромот во Кабул, поради хаосот што настана во градот откако жителите почнаа да бегаат од талибанците, кои ја презедоа контролирата врз владата. Американските медиуми наведуваат дека околу аердромот е настаната општа турканица, а имало и повредени, особено кога талибанците пукале во …

Седум лица загинаа во хаосот во близина на аеродромот во Кабул Read More »