• грета

Грета Тунберг за договорот на лидерите на ЕУ: Се додека ја играме нивната игра, ќе добиеме само трошки леб

Шведската активистка за животна средина, Грета Тунберг, денеска го изрази своето незадоволство од договорот постигнат од лидерите на ЕУ за планот за обновување на нивните економии, кажувајќи дека сето тоа се само убави зборови, но дека климатската криза се уште не се третира како криза. “Како што и се очекуваше, договорот на ЕУ резултираше со …

Грета Тунберг за договорот на лидерите на ЕУ: Се додека ја играме нивната игра, ќе добиеме само трошки леб Read More »