• горица

МЗТ Скопје Аеродром и Пелистер ќе играат во АБА2 лигата

Како што официјално денеска е соопштено, 14 клубови ќе бидат дел од новата натпреварувачка сезона 2021/22 на АБА2 лигата. Врз основа на резултатите во домашните шампионати и земајќи ги предвид резултатите во сезоната 2020/21 на АБА2 лигата, 12 екипи си го стекнаа правото да учествуваат во сезоната 2021/22 на АБА2 лигата. Тие се Борац Бања …

МЗТ Скопје Аеродром и Пелистер ќе играат во АБА2 лигата Read More »