• ѓорѓевиќ

Ѓорѓевиќ: На Србија и претстои долг процес за да се реализира договореното во Охрид

За да се спроведе Договорот меѓу Србија, Македонија и Албанија, во делот поврзан со заедничките работни дозволи, Србија мора да го измени Законот за вработување на странци и Законот за странци. Како што јави дописникот на МИА од Белград, министерот за труд, вработување, боречки и социјални работи Зоран Ѓорѓевиќ, коментирајќи го договореното на состанокот во …

Ѓорѓевиќ: На Србија и претстои долг процес за да се реализира договореното во Охрид Read More »