ВИДЕО | Зошто е потребна Парада на гордоста?

Со почетен собир од 10 до 12 часот во Жена парк, па потоа со рута покрај Владата и до Школка во Градски парк, каде ќе се одржи и прослава, на 26 јуни ќе се одржи втората Парада на гордоста (Skopje Pride), овој пат под мотото „Вон ѕидовите“. Организирана од Националната мрежа против хомофобија и трансфобија, …

ВИДЕО | Зошто е потребна Парада на гордоста? Read More »