Марк Закерберг има контрола над три милијарди луѓе, а со тоа контрола и врз нивното однесување

Марк Закерберг има „еднострана контрола над три милијарди луѓе“ поради својата неприкосновена позиција на врвот на компанијата „Фејсбук“ – изјави проблематичарката Френсис Хоген пред британските пратеници и ги повика на силна внатрешна контрола, како би се ограничило управувањето на оваа компанија и би се намалила општествената штета. Хоген е поранешна службеничка во „Фејсбук“, која објави …

Марк Закерберг има контрола над три милијарди луѓе, а со тоа контрола и врз нивното однесување Read More »