Tag : фактори

Магазин Семејство

Мозоците на девојчињата созреваат порано, тврди новото истражување

Слободен печат
Науката веќе докажа дека, во принцип, мозокот на едно девојче созрева порано. Ова го тврди истражувањето направено на Универзитетот во Њукастл. Сепак, треба да се...
Вести Економија

Со измени на уредбата за увоз, субвенции за нови возила со ЕУРО5 или повисок стандард за сите

Слободен печат
Министерството за економија преку измени на уредбата за увоз на возила во Законот за моторни возила ќе им овозможи субвенции на сите граѓани што ќе...
Еспресо Секс

Овие фактори откриваат дали сте за брак или не?

Слободен печат
Дали некогаш сте слушнале дека често меѓу народот се говори „не се сите луѓе за брак“? По се изгледа дека тоа навистина е така. Имено,...
Вести Економија

Поповолни очекувања за порачки во преработувачката индустрија

Слободен печат
Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во септември 2019 година е зголемен за 0.3 процентни поени во однос...
Вести Економија

Се очекува да се зголеми бројот на вработени во преработувачката индустрија

Слободен печат
Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во јуни 2019 година е зголемен за 0.3 процентни поени во однос...