„Боинг” ја призна одговорноста за несреќата на „737 Макс” на „Етиопијан ерлајнс” во 2019 година

Компанијата „Боинг” ја призна одговорноста и ќе ја надомести штетата по тужбата на семејствата на 157 лица кои загинаа во падот на авионот „737 MAX” на авиокомпанијата „Етиопијан ерлајнс” во 2019 година. Како резултат на договорот меѓу американската компанија и семејствата, адвокатите на жртвите нема да бараат казнена отштета, а „Боинг” нема да ги оспорува …

„Боинг” ја призна одговорноста за несреќата на „737 Макс” на „Етиопијан ерлајнс” во 2019 година Read More »