• Елизабета Втора

Жените низ времето: Деновиве пред години Елизабета Втора беше крунисана за кралица, Милица Стојанова, Лори Андерсон и Жозефина Бејкер слават роденден…

2 јуни 1953 – Елизабета Втора беше крунисана за кралица на Обединетото кралство во Вестминистерската опатија по ненајдената смрт на нејзиниот татко, кралот Џорџ Шести. Кралицата Елизабета Втора е монарх со најдолго владеење во Велика Британија, соборувајќи го рекордот на кралицата Викторија која владеела повеќе од 63 години. 3 јуни 1906 Родена е Жозефина Бејкер, …

Жените низ времето: Деновиве пред години Елизабета Втора беше крунисана за кралица, Милица Стојанова, Лори Андерсон и Жозефина Бејкер слават роденден… Read More »