• еколошка такса

Еколошка такса: За да нема ценовен шок, парите да се собираат три години

Воведувањето еколошката такса врз цената на горивата, ќе има еднократен краткорочен ефект врз инфлацијата, кој би се движел од 0,15 до 0,3 проценти, пресметаа од Институтот „Фајненс тинк“. Според експертите, долгорочниот ефект од еколошката такса врз инфлацијата е потенцијално посилен (0,8 до 0,9 проценти), но емпириските докази за неговата статистичка значајност се поограничени. – Двата …

Еколошка такса: За да нема ценовен шок, парите да се собираат три години Read More »