Tag : Едуард Филип

Вести Свет

Едуард Филип: Првите 15 дена од април ќе бидат уште потешки

МИА Агенција
Премиерот Едуард Филип изјави дека кризата со коронавирусот сега е глобална и дека во Франција првите 15 дена од април „ќе бидат уште потешки од...
Вести Свет

Француската влада доставила предлог за решавање на кризата со пензиската реформа

Слободен Печат
Францускиот премиер Едуард Филип вечерва изјави дека на синдикатите ќе им испрати пишани предлози за владиниот план за пензиска реформа и додаде дека се надева...
Вести Свет

ПОКРАЈ ПРОТЕСТИТЕ ЗА ПЕНЗИСКИТЕ РЕФОРМИ: Французите имаат сѐ поголема доверба во Макрон и Филип

Слободен печат
Довербата што Французите им ја даваат на Емануел Макрон и на неговиот премиер Едуард Филип се зголеми за 2 и 4 поени во споредба со...
Македонија

Заев оптимист дека во октомври земјава ќе добие датум за преговори за влез во ЕУ

Премиерот Зоран Заев ја оцени како одлична средбата со својот француски колега Едуард Филип во Познањ, а летото, најави, ќе им биде работно, бидејќи одлуката за...