24.8 C
Скопје

Tag : доход

Вести Регион

Вучиќ најави укинување на годишниот данок на доход

Слободен печат
Ќе се укине обврската за плаќање на годишен данок на доход за граѓани под 40 години, најави денеска претседателот на Србија Александар Вучиќ, во обраќањето...
Вести Македонија

Се продолжува ослободувањето од плаќање аконтации за личен доход за март, април и мај за самостојните вршители на дејност

Слободен печат
Продолжување на мерката-ослободување од обврската за плаќање на аконтациите на данокот на личен доход за месеците март, април и мај 2021 година во насока на...
Вести Економија Слајдер

ВИДЕО | Јовановиќ: Обврзницата е во вистинско време, но важно е како ќе се троши новата милијарда – можно е догодина економската и финансиската криза да се вкрстат

Слободен печат
Според сите економисти, според сите студии и организации најмногу во пандемијата настрадаа оние што се најзагрозени, најслабите, најранливите. Тоа се посиромашните луѓе, тоа се жените...
Вести Свет

Шпанската влада ќе им дава по 462 евра месечно на најсиромашните граѓани

Слободен печат
Шпанската влада усвои уредба за воведување на основен месечен доход од 462 евра за најсиромашните граѓани дополнително загрозени од пандемијата на коронавирус. Право на доход...
Вести Свет Слајдер

На најбогатите ова нема да им се допадне: Државите размислуваат за зголемување на данокот

Слободен печат
Најбогатите луѓе на светот би можеле да бидат оданочени по поголеми даночни стапки зошто владите се мачат да ја финансираат потрошувачката и да го помогнат...
Вести Економија

Нови 2.000 барања на граѓани за гарантиран минимален доход

Слободен печат
Од усвојувањето на мерките за олеснувањена пристапот на граѓаните до правото за минимален доход или социјална помош до центрите за  социјална работа биле доставени околу 2.000...
Вести Економија

Личниот доход во новата година ќе се оданочува со една стапка од 10 отсто

Слободен печат
Од 1 јануари ќе се применуваат измените на Законот за данок на личен доход со кои се става во мирување примената на прогресивниот данок на...