Моите 1 + 5: По избор на Тоше Огњанов, „Dogville“ на Ларс Фон Трир

Мојот избор на филмовите ќе биде посветен само на еден режисер, контроверзниот и прониклив Данец, Ларс Фон Трир. Уметничкиот израз на Трир и неговиот пристап кон нарацијата низ камера, звук, сценографија, водење на актерите го сметам за мајсторски иновативен со исклучителна умешност да се закачи врз емотивните и врз умствените сензори кај гледачот. Во мојот …

Моите 1 + 5: По избор на Тоше Огњанов, „Dogville“ на Ларс Фон Трир Read More »