• џејкоб вајли

Мекиќ беше нашиот најефикасен играч, Вајли со највисок индекс на корисност

Адем Мекиќ беше некако најекспонираниот играч во македонската сениорска репрезентација во четирите преквалификациски натпревари преку кои обезбедивме пласман во квалификациите за Светскиот Куп во 2023 година. Крилниот кошаркар одигра во просек по 34,5 минути по натпревар, доста повеќе во однос на Бојан Крстевски кој е вториот и последен кој на теренот поминуваше повеќе од 30 …

Мекиќ беше нашиот најефикасен играч, Вајли со највисок индекс на корисност Read More »