• детска болница козле

18 деца со ковид се лекуваат во болницата „Козле“, две од нив се приклучени на кислород

Вкупно 18 деца заразени со коронавирусот се лекуваат во Институтот за белодробни болести кај децата „Козле“, а две од нив се на кислородна поддршка, информира за Алмакос директорот на болницата Бесник Зеќири. Тој додава дека згрижените деца се во добра состојба. Болницата во последните недели е полна со родители и деца кои ги носат на …

18 деца со ковид се лекуваат во болницата „Козле“, две од нив се приклучени на кислород Read More »