• Делта сој

СЗО: Делта-сојот е присутен во 192 земји во светот

Високо заразната делта варијанта на коронавирусот се прошири во 192 земји и територии во текот на минатата недела, а регистрирано е и ширење на соевите алфа, бета и гама, објави денеска Светската здравствена организација (СЗО). Експертите ги класифицираат соевите алфа, бета, гама и делта како „варијанти на вирусот корона кои се класифицирани како видови на …

СЗО: Делта-сојот е присутен во 192 земји во светот Read More »