• Далмација

Невреме во Хрватска: Оркански ветрови во Далмација, бранови и до шест метри во Сплит

Оркански ветрови во централното далматинско подрачје предизвикаа бранови на отворено море со височина и до шест метри, додека во крајбрежниот дел тие биле меѓу два и три метри. Метеоролошката станица на „Марјан“ регистрирала многу силни удари на ветрот во подрачјето на Сплит во текот на неколку часа, соопшти сплитскиот Хидрометеоролошки завод. Поради лошите временски услови …

Невреме во Хрватска: Оркански ветрови во Далмација, бранови и до шест метри во Сплит Read More »