• црнагора

Црногорскиот Совет за одбрана и безбедност ќе одлучува за востоличувањето на српскиот митрополит

Во Подгорица утре ќе се одржи Седницата на Советот за одбрана и безбедност на Црна Гора која треба да ги разгчеда ебзедносните риззици од најавите за устоличување на Митрполитот Црногорско- приморски Јоаникие на Цетиње Како што е најавено во соопштението, на седницата ќе се анализира безбедносната состојба во Црна Гора и ќе се донесат одлуки …

Црногорскиот Совет за одбрана и безбедност ќе одлучува за востоличувањето на српскиот митрополит Read More »