• членки

Бразил, ОАЕ, Албанија, Гана и Габон избрани за непостојани членки на СБ на ОН

Обединетите нации денеска избраа пет земји за непостојаните места во Советот за безбедност – Бразил, Обединетите Арапски Емирати, Албанија, Гана и Габон, кои поминаа без неизвесност бидејќи ниту една земја немаше противкандидат. Стекнувањето место во 15-члениот Совет за безбедност се смета за врв на достигнувањето за многу земји, бидејќи им дава силен глас за прашања …

Бразил, ОАЕ, Албанија, Гана и Габон избрани за непостојани членки на СБ на ОН Read More »