Чикаго булс е најдобра династија во историјата на НБА лигата

Екипата на Чикаго булс која од 1995 до 1998 година освои три шампионски титули е најдобра династија во историјата на НБА лигата си освои 46 отсто од вкупните гласови. Стартната петорка ја сочинуваа Рон Харпер, Мајкл Џордан, Скоти Пипен, Лук Лонгли и Денис Родман, а шести играч беше Тони Кукоч. НБА во чест на 75-годишнината …

Чикаго булс е најдобра династија во историјата на НБА лигата Read More »