-2 C
Скопје

Tag : челиковиќ

Ви Препорачуваме Колумни

Коалиција и уцена

Ивица Челиковиќ
Воените секири од меѓуетничкиот конфликт во Македонија се закопани во пристојна длабочина, но калапите со кои се излеани, според етнички димензии, очигледно не се тргнати...
Колумни

Се заканува ли корона на ЕУ?

Не е тешко да се заклучи дека корона-кризата не влијаеше посебно на расположението и определбата во ЕУ за проширување со прием на уште неколку сиромашни...