• буково

Пироманите од Буково секогаш чекор пред охридската полиција

Државата неуспешно се справува со дивите собирачи на отпад го палат ѓубрето на охридската депонија Буково во потрага по метал кој потоа го препродаваат на откупувачите на старо железо. Се работи за неколку лица кои нелегално престојуваат на депонијата, имаат изградено и живеалишта среде ѓубрето и одбиваат да си заминат дури и кога интервенира полицијата. …

Пироманите од Буково секогаш чекор пред охридската полиција Read More »