• Бошко Јакшиќ

Суверенитет на автомобилски таблички

Блиндирани возила и оклопни транспортери на специјалните косовски полициски сили РОСУ на северот на Косово и на административната линија, или границата, на Србија и Косово. На земјата долги цевки, на небото хеликоптери. Исплашените Срби беа брзо организирани од нивните лидери за да тргнат со 400 возила кон премините Јариње и Брњак, каде што РОСУ надгледува …

Суверенитет на автомобилски таблички Read More »