• бил расел

Во чест на Бил Расел: НБА лигата го повлече дресот со број 6

НБА лигата одлучи кошаркарите во иднина да не можат да настапуваат со дресот со број 6.  Лигата се одлучи на ваков потег во чест на еден од најдобрите кошаркари во историјата, Бил Расел кој неодамна почина на 88-годишна возраст. Со ова дресот со број 6 на Расел, стана првиот што е повлечен од употреба во …

Во чест на Бил Расел: НБА лигата го повлече дресот со број 6 Read More »