• асом

АСОМ: Измените во законот ќе доведат до затворање на игрите на среќа

Асоцијацијата на спортски обложувалници (АСОМ) во врска со измените на Законот за игри на среќа, со кои, меѓу другото, се предвидува дистанца од 500 метри на објектите на приредувачите од образовни институции, посочува дека ваквиот предлог е практично невозможно да се спроведе на терен, бидејќи дистанцирање од една образовна институција едноставно го доближува објектот до …

АСОМ: Измените во законот ќе доведат до затворање на игрите на среќа Read More »