• асоцијација

Конкретизирана е соработката меѓу Министерството за култура и Асоцијацијата „Јадро“

Соработката меѓу Министерството за култура и „Јадро“ – Асоцијација на независната културна сцена се конкретизира со план на активности и препораки од суштинско значење за вонинституционалниот културен сектор, соопштија од Министерството за култура. Министерката за култура, Ирена Стефоска, на средба со претставници на Управниот одбор на „Јадро“, ги искажа задоволството и потребата од заеднички дијалог …

Конкретизирана е соработката меѓу Министерството за култура и Асоцијацијата „Јадро“ Read More »