• ангела меркел

Ангела Меркел признава дека имало неуспеси во нејзината политика кон Русија

Поранешната германска канцеларка, Ангела Меркел, признава дека имало неуспеси во нејзината политика кон Русија. „Требаше побрзо да реагираме на агресивноста на Русија”, вели Меркел. Коментарите на Меркел се однесуваат на руската окупација на украинскиот полуостров Крим во 2014 година, кога земјите на НАТО се согласија да потрошат два oтсто од својот бруто домашен производ за …

Ангела Меркел признава дека имало неуспеси во нејзината политика кон Русија Read More »