• Ана Пандевска

Разговор со композиторката Ана Пандевска: Потребата за создавање е посилна од мене

Композиторката Ана Пандевска со голема возбуда ја прими веста дека нејзиното дело Електроакустична симфониска поема „Скопје“ ќе ја доживее премиерната изведба на концертот „Музиката и градот“ на Филхармонија на 18 март. Вистински празник за македонските композитори е денот кога премиерно ќе биде изведено нивно ново дело. Возбудата е уште поголема ако станува за симфониско дело, …

Разговор со композиторката Ана Пандевска: Потребата за создавање е посилна од мене Read More »