Скандал во Турција: Коментатор добил отказ откако го спомнал Хакан Шукур

Спортскиот коментатор Алпер Бакирчигил добил отказ во Турција после преносот кој го работел од третото коло на Светското првенство помеѓу Канада и Мароко. Бакирчигл работеше за турската „ТРТ“, а отказот го заработил поради кажување на името и презимето на поранешниот турски фудбалер Хакан Шукур. Шукур е легенда во турскиот фудбал и за оваа репрезентација по …

Скандал во Турција: Коментатор добил отказ откако го спомнал Хакан Шукур Read More »