Tag : алберт ајнштајн

Магазин Магазин слајдер Ретро

Животната приказна на најинтелегентниот човек на светот чиј коефициент на интелегенција изнесувал 300!

Слободен Печат
Се проценува дека Алберт Ајнштајн имал коефициент на интелегенција 160, Исак Њутон 190, а Марк Зукерберг има 152. Овие луѓе ширум светот се познати како...
Живот Магазин

Животна приказна на Алберт Ајнштајн: Имал проблеми со дислексија, семејството го сметало за бавен, а учителот тврдел дека од него ништо нема да биде!

Слободен печат
Често се случува генијот да не биде веднаш препознаен. Иако стана најголем теоретичар по физика и синоним за научник на сите нас, таткото на атомската...
Забава Магазин

ВЕЌЕ НЕМА ДА ГИ ГЛЕДАТЕ НА ИСТ НАЧИН: Чудни факти за популарните личности

Слободен печат
Постојат неверојатни и чудни факти за популарните личности за кои малку луѓе знаат....