• акантус

Изложбата „Уметноста на досадата“ е поставена во градината на резиденцијата на ЕУ-амбасадорот во Скопје

Изложбата „Уметноста на досадата“ од 19 март до 31 мај ќе биде поставена во отворената градина на резиденцијата на амбасадорот на ЕУ во Скопје. На изложбата се прикажани дела на македонските уметници Петар Хаџи-Бошков, Маргарита Киселичка, Сашо Саздовски, Гоце Наневски, Моника Мотеска, Филип Велковски, Јасмина Главинче, Игор Таневски, Давид Атанасоски, Антонио Пиркоски и Александар Ефтимовски. …

Изложбата „Уметноста на досадата“ е поставена во градината на резиденцијата на ЕУ-амбасадорот во Скопје Read More »