Изложбата „Уметноста на досадата“ е поставена во градината на резиденцијата на ЕУ-амбасадорот во Скопје

Изложбата „Уметноста на досадата“ од 19 март до 31 мај ќе биде поставена во отворената градина на резиденцијата на амбасадорот на ЕУ во Скопје. На изложбата се прикажани дела на македонските уметници Петар Хаџи-Бошков, Маргарита Киселичка, Сашо Саздовски, Гоце Наневски, Моника Мотеска, Филип Велковски, Јасмина Главинче, Игор Таневски, Давид Атанасоски, Антонио Пиркоски и Александар Ефтимовски.

Селекцијата на делата е инспирирана од наметнатите состојби поврзани со пандемијата на ковид-19, а изборот на уметниците го направи Галерија „Акантус“.

(Текстот е објавен во „Културен печат“ број 74, во печатеното издание на „Слободен печат“ на 27-28 март 2021)

Видео на денот