• љуљзим баша

Баша поднесе оставка од функцијата претседател на Демократската партија на Албанија

Лидерот на најголема албанска опозициска партија Демократската Љуљзим Баша, поднесе оставка на функцијата, на која дојде во 2013 година. Соопштувајќи ја одлуката тој рече дека „прави чекор назад за да даде можност ДП да се издигне по тешката криза во која се наоѓа”. -Не сакам да се задржувам на тоа што и како се случи, …

Баша поднесе оставка од функцијата претседател на Демократската партија на Албанија Read More »