• сингапур

Сингапур нема да ги покрива трошоците на невакцинираните против ковид во болниците

Осумдесет и пет проценти од луѓето во Сингапур се целосно вакцинирани, додека 18 проценти примиле трета, „бустер“ доза. Но, владата на Сингапур во понеделникот соопшти дека повеќе нема да ги плаќа трошоците за лекување за „оние кои избрале да не се вакцинираат“, кои сега го сочинуваат најголемиот дел од новозаразените и хоспитализирани во овој град-држава. …

Сингапур нема да ги покрива трошоците на невакцинираните против ковид во болниците Read More »