• пушачи

СЗО: Да се обезбедат подобри услуги во Северна Македонија за поддршка на пушачите коишто сакаат да се откажат од пушење

Светската здравствена организација укажува на штетните последици од употребата на тутун и од пасивната изложеност на чадот од тутунските производи, и советува да не се употребува тутун во каква било форма. Во согласност со темата „Заложба за откажување од пушење“, овогодинешната кампања на СЗО по повод 31 мај, Светски ден без тутун става акцент на …

СЗО: Да се обезбедат подобри услуги во Северна Македонија за поддршка на пушачите коишто сакаат да се откажат од пушење Read More »