• претседател

Поранешниот тајвански претседател со контроверзна изјава: Сите сме Кинези!

Луѓето од двете страни на Тајванскиот теснец се етнички Кинези и имаат исти предци, изјави денеска поранешниот тајвански претседател Ма Јинг-јеу на почетокот на историската посета на Кина, критикувана од владејачката партија на островот. Ма, кој беше на власт од 2008 до 2016 година, е првиот тајвански претседател, поранешен или актуелен, што ја посети Кина …

Поранешниот тајвански претседател со контроверзна изјава: Сите сме Кинези! Read More »