• иднина

Минатото расте, иднината се намалува

На прв поглед насловот наликува на хаику песна, но се работи за мисла на Харуки Мураками, која е толку вертикална и моќна, како да е термодинамички закон што е применлив буквално на просторот на целата вселена. Овој закон можеби ја утврдува непобитната вистина на секој ентитет во природата, а тоа е дека колку подолго постои, …

Минатото расте, иднината се намалува Read More »