Снежана Василевска ни препорачува: Израдувајте ги најблиските денес со сочна и брза, солена торта со пилешко!

Потребни состојки:

  • 1 килограм пилешки стек
  • 300 грама кашкавал
  • 3 јајца
  • 1 чашка кисела павлака
  • лебни трошки со зачини

Подготовка:

Стекот се сече на подебели шницли и се зачинува.

Се подготвуваат состојките за поховање. Секое парче месо се потопува во изматени јајца, па во ренданиот кашкавал и на крај во лебните трошки.

Вака формираните шницли се редат во средно голем намрсен сад, во два слоја. Горниот слој тенко се премачкува со павлака и садот се става во рерна на 180°С. Се пече околу 20 мин.

За тоа време се соединува остатокот од јајцата, павлаката и кашкавалот. Оваа смеса се нанесува врз скоро готовото јадење кое се враќа во рерна да се допече уште десетина минути.

Може да се јаде и топло и ладно. Кога јадењето е добро оладено, лесно се сече на тенки парчиња – за во ордевер, сендвич и слично…

Послужете и уживајте!

На здравје!


За повеќе вакви рецепти, заследете ја ОВАА ФЕЈСБУК ГРУПА и ОВОЈ ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот