Северна Митровица под полициска опсада

Припадници на косовската полиција од утрово запираат возила што влегуваат кон Клиничката болница во Северна Митровица и ги пребаруваат автомобилите. Полицијата реагирала по дојава дека ќе се изврши напад во една од болниците во Косово. 

Како извести заменик директорот на косовската полиција за северниот регион, Бесим Хоти, во тек е акција низ целото Косово.

Видео на денот