Се зачади во косовското собрание: Претседателката ги опомена пратениците да не пушат на седница

Претседателката на собранието на Косово, Вјоса Османи, ги предупреди пратениците да не пушат цигари внатре во Собранието. Во еден момент таа забележа чад и ги предупреди.

– Се гледа чад дека доаѓа од позадината на салата, го кршите Законот против пушење. Инспекторатот при Министерството за здравство ќе го проследи ова кршење и ќе ги изрече заслушените казни. Пратениците се известени за тоа, рече таа.

Пред неколку месеци, камерите го фатија пратеникот на ААК, Даут Харадинај, како пуши во салата во близина на главната сала на собранието. Тој потоа се извини, велејќи дека сите пратеници го прават тоа, пренесува „Косово онлајн“.

Видео на денот