Општинскиот кризен штаб ќе заседава во Битола

Битола/Фото: Архива на Слободен печат

Градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски за денеска во 11 часот закажа состанок на општинскиот кризен штаб во проширен состав.

На состанокот главниот акцент ќе биде ставен на состојбата во Битола после вчерашните серија земјотреси и состојбата со ковид-19 во Битола.

Од Општина Битола информираат дека на состанокот ќе бидат разгледани и дополнителните мерки кои може да бидат преземени од страна на штабот за заштита и спасување.

Извор: МИА

Видео на денот