Мила Царовска го честита празникот на Светите браќа Кирил и Методиј

Фото: Слободен печат/ Драган Митрески
Министерката за образование Мила Царовска по повод денешниот празник Св. Кирил и Методиј на нејзиниот Фејсбук профил го напиша следното:
Делото со кое нè задолжија Светите браќа Кирил и Методиј како основачи на првото словенско писмо и со кое оставија драгоцено цивилизациско богатство за македонскиот народ и за сите словенски народи, нѐ поттикнува да размислуваме и да дејствуваме, без предрасуди, да ги негуваме нашите вредности и да ги почитуваме другите.
Нека ни е честит и вековит 24. Мај, Денот на сесловенските просветители – Светите браќа Кирил и Методиј!
Видео на денот