Лидерот на Чеченија ја избричи главата после повикот за отворање на берберниците (ВИДЕО)

Реагирајќи на притисокот од јавноста за отворање на фризерските салони и покрај пандемијата на коронавирусот, лидерот на Чеченија Рамзан Кадиров ја избричи главата и ги повика и другите да го сторат истото.

– Сите наши салони за нега на убавината се затворени, па го направив она што би го направиле нашите предци, и ја избричив главата. Ви препорачувам и вам да го направите тоа, рече Кадиров во видео снимка што ја објави на социјалните мрежи.

View this post on Instagram

Глава Чеченской Республики на своей странице в «ВКонтакте» посоветовал своим подписчикам побриться налысо. В считанные часы фотографии в новом образы заполнили практически все соцсети. Эстафету Рамзана Кадырова #Чистая голова!Стоп Коронавирус поддержали известные спортсмены, звезды шоу-бизнеса, государственные служащие, правоохранители и простые жители России. Подписчики же сошлись во мнении, что лысина в сочетании с бородой очень идет мужчине. #ЧГТРК #ЧР #Грозный ##Чистая голова

A post shared by ЧГТРК «Грозный» (@groznytv) on

Неговиот пример го следеа многу високи функционери на Чеченија, објавувајќи фотографии на кои можат да се видат со избричени глави

Видео на денот