Богоевски: Данела сепак ќе троши во време на криза

„Данела објави дека сепак ќе го украсува Скопје. Наводно, фирмата Линк Медиа бесплатно ќе го украси градот“, пишува во објава на Фејсбук поранешниот пратеник од СДСМ Павле Богоевски.

„Тука се важни две работи:
1. Паралелно со бесплатното украсување, Град Скопје објави јавен повик за новогодишен базар Винтерленд, за кој градот ќе обезбеди сретства. Ова е директно спротивно на ветувањето на Данела дека “нема да троши пари на граѓаните за Нова Година во време на криза”;
2. Ништо не е бесплатно во политиката. Во каква форма ќе ни биде испорачана оваа сметка, допрва ќе видиме“, пишува Богоевски.

„Ама добро де, барем не се однесуваше арогантно со новинарите. Можеби дека објавата ја направи преку видео на фб, повторно и целосно игнорирајќи ги, ама тоа изгледа е помалку важно во приказнава“, додава тој.

Видео на денот