Во Долно Количани омаловажуван полицаец, во Демир Капија граѓанин ги искинал гласачките ливчиња

Фото: Слободен печат/Драган Митрески

МВР извести за уште три случаи на инциденти и нерегуларности во изборниот процес.

На гласачко место 2353 и 2353/1 во с.Долно Количани во основно училиште „Кемал Ататурк” од страна на Р.Е.(27) од с.Долно Количани бил омаловажуван полициски службеник. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Во СВР Скопје околу 15,40 часот од претседател на изборна комисија С.А. во основно училиште „Гоце Делчев” во населба Илинден на избирачко место бр.2393 било пријавено дека Р.А. од населба Илинден го сликал гласачкото ливче и им го покажал на членовите од изборната комисија. Се преземаат мерки за расчистување на настанот.

СВР Велес Во 18,15 часот на избирачко место 1239 во ОУ „Димко Габерот” во Демир Капија лицето В.М. од градот дошол да го оствари правото на глас, и кога комисијата му ги дала ливчињата, тој ги искинал и ги ставил во џебот. Во консултација со Јавен Обвинител ќе се превземат потребните дејствија.